Råsyltede kirsebær

Råsyltede bær til f.eks. en lækker dessert               


Foto: Carina Krüger
1 kg kirsebær
1 vaniljestang
450 g sukker
1 tsk. Atamon

Skyl og udsten kirsebærrene og skrab vaniljekornene fri at vaniljestangen. Bland vaniljekornene med sukkeret og læg kirsebærrene lagvist med sukker. Tilsæt Atamon og lad blandingen trække på køl i 4-5 dage, til sukkeret er smeltet. Opbevar kirsebærrene på køl.

Tip: En vellykket syltning er også afhængig af, at opbevaringsglassene er fuldstændig rengjorte inden påfyldning, samt at skruelåg, gummiringe og patentlåg skal være intakte og uden rust.
Se flere opskrifter her

Kommentarer

  1. Jeg kan lige forestille mig en portion budding med de syltede bær til, mmmm. Når først jeg har fået fingre i friske kirsebær, er der dog sjældent nogen tilbage til at sylte - kan bare ikke holde fingrene fra dem.

    SvarSlet

Send en kommentar