Hotdog ketchup og sennep

Ketchup og sennep hører sig til en rigtig god hotdog! Hvis begge er hjemmelavet, kan det næsten ikke blive bedre.              
 
Foto: Carina Krüger

Ketchup 

200 g æbler
500 g tomater
1 skalotteløg
1 spsk. vand
½ spsk. salt
25 g sukker
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. sennepspulver
1 spsk. eddike
1 tsk. Atamon

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem og tomaterne i mindre stykker. Pil løget og skær det i kvarte. Kog æbler, tomater og løg i vandet ved svag varme i 30 min. og findel det med en stavblender eller i en foodprocessor. Pres blandingen igennem en sigte til en fin puré og kom den tilbage i gryden. Tilsæt salt, sukker, cayennepeber, sennepspulver og eddike og lad puréen småsimre i 10 min. uden låg. Smag ketchuppen til, tilsæt Atamon og hæld den på en skoldet flaske.

Sennep

2½ spsk. gule sennepsfrø
2 spsk. sennepspulver
4 spsk. vand
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. brun farin
½ tsk. salt
1 tsk. gurkemeje

Bland sennepsfrø og sennepspulver. Kog vand, eddike, farin, salt og gurkemeje op i en lille gryde og hæld det over senneppen. Lad det trække ved stuetemperatur i et døgn. Kør det hele i en blender, til konsistensen er passende. Hold evt. igen på lidt af væden eller tilsæt lidt mere eddike undervejs, hvis den virker for tyk. Kom senneppen i et glas og lad den gerne trække i køleskabet et par dage inden brug.

Se flere opskrifter her

Kommentarer

  1. Lækre sager :-)

    Når du skriver sennepspulver - er det så Colemanns fra den gule dåse du mener?

    SvarSlet
    Svar
    1. ;o) tak,
      Jeg har brugt Colemanns, den lille gule....

      Slet

Send en kommentar