Kvædemarmelade med vanilje og lime

500 g kvæder
2 dl æblemost
300 g rørsukker
1 lime
½ vaniljestang

Skræl kvæderne, fjern kernehuset og skær dem i stykker. Læg kvædestykkerne i en gryde sammen med æblemosten og kog dem under låg i 45 min. Tilsæt sukker, saft og revet skal af limefrugten samt den flækkede vaniljestang og kog videre i yderligere 5-10 minutter. Mos kvæderne og kog marmeladen ind til den rette konsistens.

Se også opskriften på
Kvædegele med chili

Kommentarer

  1. Jeg ville SÅ gerne lave kvædemarmelade... Men hvor dælen får jeg fat i de små djævle ?? Din opskrift lyder rigtig lækker.

    SvarSlet
  2. Det er bestemt også godt... hvis ikke du kender et sted med et tilgængeligt kvædetræ, kan man faktisk få dem hos nogle grønthandlere - grønttorvet har dem i hvert fald...

    Håber du finder dem!

    SvarSlet

Send en kommentar