Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

torsdag den 8. september 2011

Hyldebærsorbet

Sorbeten her er både dekorativ med sin intense, lilla farve, og så har den en helt enkel og klassisk smag af hyldebær
Foto: Jette M. Vesterager

1 dl vand
80 g sukker
200 g hyldebær
½ usprøjtet lime
3 æggehvider
2 spsk. flormelis
Kog vandet op med sukkeret og skyl og rib bærrene. Kom bærrene i sukkerlagen sammen med saft og skal fra limen. Giv blandingen et opkog, blend den og lad den afkøle. Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis og pisk dem seje. Vend bærblandingen i æggehviderne og frys sorbeten i to timer. Rør sorbeten igennem og frys i yderligere tre timer.


Se også opskriften på hyldebærsaft

2 kommentarer:

  1. Det lyder godt - hyldebær er en lidt overset gave fra naturen. Meget smuk farve på billedet :-)

    SvarSlet
  2. Bestemt overset, måsske fordi de vokser som ukrudt men smagen er i top...

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...