Hasselnøddehorn

Superlækre søde horn med snasket fyld, helt perfekte til kaffen.



  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 100 g smør
  • 300 g mel
  • 50 g hasselnødder
  • 75 g blødt smør
  • 75 g rørsukker
  • 1 æg til pensling
  • 25 g hasselnøddeflager
  • flormelis

Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg. Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min. hak nødderne til en fin mel og bland den med smør og rørsukker til en ensartet remonce. Rul dejen ud i 1/2 cm tykkelse og fordel remoncen over dejen. Rul dejen sammen, skær den ud i 5 cm stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Tryk skaftet af en gaffel ned i midten, så siderne åbnes og lad dem efterhæve i 20 min. Pensl med sammenpisket æg, drys med nøddeflager og bag dem i ovnen ved 200° i 15 min. Servér hornene drysset med flormelis.

Foto: Carina Krüger

Kommentarer