Gå videre til hovedindholdet
Kiksekage med pistacienødder
Mørk masse:
- 30 g pistacienødder
-
175 g smør
-
250 g mørk chokolade
-
45 g flormelis
-
1 pasteuriseret æggeblomme
Lys masse:
- 75 g smør
- 150 g lys chokolade
- 30 g flormelis
- 1 pasteuriseret æggeblomme
- 16 firkantede vanilje kiks
- 30 g hvid chokolade
- 1 spsk. pistacienødder
Hak pistacienødderne. Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Bræk den
mørke chokolade i mindre stykker og rør dem i smørret, til de er smeltet. Rør
flormelis, pistacienødder og 1 æggeblomme i den lune chokoladeblanding. Smelt
smørret i en gryde, bræk den lyse chokolade i mindre stykker og rør dem i
smørret, til de er smeltet. Rør flormelis og 1 æggeblomme i den lune
chokoladeblanding. Beklæd en aflang brødform ca. 1 liter med plastfilm. Hæld
et tyndet lag mørk chokolademasse i bunden og et lag kiks henover og derefter
et lag lys chokolademasse- forsæt til der er i alt 4 lag kiks. Slut af med
et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag. Smelt
den hvide chokolade og pynt kiksekage med chokoladen og hakket pistacienødder.
Foto; Carina Krüger
Kommentarer
Send en kommentar