Gå videre til hovedindholdet
Fuldkornspizza med grønkålspesto
- 15 g gær
- 4 dl
vand
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. olie
- 600 g fuldkornsdurum mel
- Pesto:
- 1 rød chili
- 1 fed hvidløg
- 50 g pinjekerner
- 50 g parmesanost
- 1 lille stok grønkål
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk. salt
- 1 knsp. peber
- 300 g kartofler
- 50 g sorte oliven i skiver
- 150 g revet mozzarella
- 200 g bacon
- Salt og peber
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Rør melet i, ælt dejen smidig
og lad den hæve under et klæde i 1 time. Rens chilien og pil
hvidløget. Blend chili, hvidløg, pinjekerner, parmesan, grønkål, olie, salt og
peber til en findelt pesto. Del dejen i fire og rul hver del ud 1/2 cm
tykkelse. Kom en skefuld pesto på hver af bundene, skær kartoflerne i
papirtynde skiver og fordel dem på pizzabundene sammen med oliven mozzarella og
bacon i skiver. Krydr med salt og peber og bag pizzaerne ved 235° i 15 min. Servér
med en god salat.
Foto; Carina Krüger
Kommentarer
Send en kommentar