Tip: Har man ikke en stegeso eller en jerngryde med låg, der kan gå i ovnen, kan man bruge et dybt ovnfast fad dækket godt til med folie eller bagepapir.
- 1 kg osso buco
- 60 g mel
- 1 tsk. salt
- 1/4 peber
- 20 g smør
- 4 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 stor pastinak
- 3 gulerødder
- 2 st. blegselleri
- 2 spsk. æblecidereddike
- 3 kviste timian
- 5 dl bouillon
- ½ cm frisk gurkemeje
- 1 skalotteløg
- 1 spsk. olie
- 4 dl basmati ris
- 1 tsk. salt
- 4 del vand
- 1 citron
- 1 bdt. persille
Rids kødet i 4-5 gange kanten hele vejen rundt og vend stykkerne i mel blandet med salt og peber. Brun kødet godt af i smørret og læg dem i en ovnfast gryde. Skær løg, hvidløg, pastinak, gulerødder og blegselleri i tern, svits dem let og kom dem ned til kødet. Tilsæt eddike, timian og bouillon og stil gryden i ovnen ved 160° i 3 timer. Hak gurkemejerod og løg fint og sautér dem kort i olien. Tilsæt ris, salt og vand, lad dem koge under låg i 10 min og lad dem hvile i yderligere 10 min. Riv citronskallen og bland den med hakket persille. Drys osso bucoen med citron/persille og servér med risene.
Kommentarer
Send en kommentar