Osso buco med gurkemejeris og gremolata (4 pers.)

Tip: Har man ikke en stegeso eller en jerngryde med låg, der kan gå i ovnen, kan man bruge et dybt ovnfast fad dækket godt til med folie eller bagepapir.

  • 1 kg osso buco
  • 60 g mel
  • 1 tsk. salt 
  • 1/4 peber
  • 20 g smør
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stor pastinak 
  • 3 gulerødder
  • 2 st. blegselleri
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3 kviste timian
  • 5 dl bouillon
  • ½ cm frisk gurkemeje
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. olie
  • 4 dl basmati ris
  • 1 tsk. salt
  • 4 del vand
  • 1 citron
  • 1 bdt. persille

Rids kødet i 4-5 gange kanten hele vejen rundt og vend stykkerne i mel blandet med salt og peber. Brun kødet godt af i smørret og læg dem i en ovnfast gryde. Skær løg, hvidløg, pastinak, gulerødder og blegselleri i tern, svits dem let og kom dem ned til kødet. Tilsæt eddike, timian og bouillon og stil gryden i ovnen ved 160° i 3 timer. Hak gurkemejerod og løg fint og sautér dem kort i olien. Tilsæt ris, salt og vand, lad dem koge under låg i 10 min og lad dem hvile i yderligere 10 min. Riv citronskallen og bland den med hakket persille. Drys osso bucoen med citron/persille og servér med risene. 

Foto; Carina Krüger

Kommentarer