Jordbær træstammer

 


  • 600 g kagerester uden creme (wienerbrød, sandkage eller lign.)
  • 25 g mandelsplitter
  • 2 spsk. kakao
  • ½ dl jordbærmarmelade
  • 2 tsk. vaniljeessens
  • 350 g marcipan
  • 1 spsk. konc. Jordbærsirup
  • 1 tsk. rød frugtfarve
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 spsk. flormelis
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk. frysetørrede jordbær

Rør kagesmuld med mandler, kakao, marmelade og vaniljeessens til en bastant masse. Del massen i to og tril hver del til en 3 cm tyk stænger og stil dem på køl. Ælt marcipanen med sirup, farve, majsstivelse og flormelis og rul marcipanen ud til to 10 cm bred rektangel i samme længde som stængerne på et flormelisdrysset bord. Tril stængerne ind i marcipanen og skær dem i 12 stykker. Smelt chokoladen over vandbad, dyp enderne i chokolade, drys med frysetørrede jordbær og sæt dem køligt til chokoladen har sat sig.  

Foto; Carina Krüger

Kommentarer