Krebsebisque

Foto: Carina Krüger

1 kg levende krebs
5 l vand
10 peberkorn
1 spsk. tørrede dildspidser
3 spsk. salt
1 spsk. vindruekerneolie
1 skalotteløg
1 gulerod 
2 fed hvidløg 
1 tsk. tomatpuré
1 tsk. sød 
paprika
5 dl tør hvidvin
1½ dl fløde
½ dl cognac
Dild

Kog vandet op med peber, dild og salt, tilsæt krebsene og lad dem koge under låg i 8 min. Lad krebsene afkøle helt i kogelagen, gem 6 dl af kogelagen og lad krebsene dryppe godt af. Pil krebsene ved at trække krebsehalerne af hovedet, knæk skallen af halen og gem haler og skaller hver for sig. Varm olien op, til den begynder at ryge, kom alle krebseskaller, hoveder og klør i. Tilsæt hakket løg og gulerødder i mindre stykker og steg det hele godt igennem. Tilsæt hakket hvidløg, tomatpuré, paprika, hvidvin og de 6 dl kogelage. Lad det koge under låg i 20 min. og lad det køle. Sigt suppen og kog den ind til 6 dl og kom fløde og cognac i. Smag suppen til, tilsæt krebsehalerne og servér med frisk dild på toppen.

Se flere opskrifter her

Kommentarer