- 50 g gær
- 1 dl mælk
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 1 æg
- 100 g smør
- 300 g mel
- 1 dl jordbærmarmelade
- 50 g marcipan
- 100 g flormelis
- 1 spsk. jordbærsaft
- Rød frugtfarve
- 1 spsk. frysetørrede jordbær
Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg. Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min. Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse og fordel marmelade og revet marcipan over dejen. Rul dejen sammen og skær den ud i 3 cm tykke skiver. Sæt stykkerne i hver sin muffinsform og lad dem efterhæve i 20 min. Bag spiralerne i ovnen ved 200° i 15 min. og lad dem svale lidt. Rør flormelis, jordbærsaft og frugtfarve sammen til en glat glasur, pynt kagerne med den og servér dem drysset med frysetørrede jordbær.
Kommentarer
Send en kommentar