Jordbærspiraler






  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 100 g smør 
  • 300 g mel
  • 1 dl jordbærmarmelade
  • 50 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. jordbærsaft
  • Rød frugtfarve
  • 1 spsk. frysetørrede jordbær

Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg. Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min. Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse og fordel marmelade og revet marcipan over dejen. Rul dejen sammen og skær den ud i 3 cm tykke skiver. Sæt stykkerne i hver sin muffinsform og lad dem efterhæve i  20 min. Bag spiralerne i ovnen ved 200° i 15 min. og lad dem svale lidt. Rør flormelis, jordbærsaft og frugtfarve sammen til en glat glasur, pynt kagerne med den og servér dem drysset med frysetørrede jordbær.


Se flere opskrifter her



Kommentarer