Moules frites

Foto: Carina Krüger

Krydder-frites:
1 kg faste, store kartofler
2 spsk. rapsolie
1 tsk. American Cajun (el. røget paprika)
1 tsk. salt

Dild-aioli: 
2 pasteuriserede æggeblommer 
2 fed hvidløg
½ citron
1½ dl rapsolie 
Salt og peber
1 bdt. dild

Muslinger:
2 kg blåmuslinger
4 gulerødder
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 spsk. olie
2 dl tør hvidvin 
Salturt (el. persille)

Skræl kartoflerne og skær dem ud i ca. 1 cm tykke stave. Vend kartoflerne med olie og krydderier og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag fritterne ved 225° i 40 min. og vend dem en gang undervejs. Blend æggeblommer med presset hvidløg og citronsaft og tilsæt olien dråbevis, mens der blendes, til mayonnaisen bliver tyk og ensartet. Smag aiolien til med salt og peber og vend klippet dild i. Skrub muslingerne, fjern skægget og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når de bankes let mod vasken. Skræl gulerødderne, skær dem i stave og hak løg, hvidløg og chili. Svits gulerødder, løg, chili og hvidløg i olien ved høj varme i 1 min., tilsæt muslinger og hvidvin og lad dem dampe under låg i 8 min., til de har åbnet sig. Servér muslingerne med krydder-frites, dild-aioli og salturt.

Se flere opskrifter her

Kommentarer