Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

fredag den 26. august 2016

hyben-muffins

Hyben-muffins
Foto Carina Küger

125 g blødt smør
250 g sukker
2 æg 
225 g hvedemel 
1 dl kokos 
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanilje-sukker
150 g god hybenmarmelade (se nedenfor)
2 dl mælk 
75 g usaltet smør
60 g flormelis
2 spsk. hybenmarmelade

Rør smør og sukker luftigt og pisk æggene i ét ad gangen.Bland mel, kokos, bagepulver og vaniljesukker og vend det i smørblandingen skiftevis med mælken. Hæld dejen i 12 muffinsforme, kom 1 tsk. marmelade i hver og bag dem ved 175° i 20 min. Lad dem afkøle på en rist.
Pisk smørret luftigt med flormelis og rør marmeladen i. Dekorér de afkølede muffins med smørcreme og kandiserede hybenblade og servér.

Hybenmarmelade
600 g hyben
2 usprøjtede lime
1 stang vanilje
300 g syltesukker

Rens hybenerne og fjern kernerne. Riv skallen af limefrugterne med et juliennejern. Kog hybenerne op med limesaft og -skal. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom vaniljekorn og -stang ned til hybenerne og lad det småsimre i 10 min. Tilsæt sukkeret og kog marmeladen op. Kom marmeladen på skoldede glas og luk til.

Kandiserede hybenroser
2-3 hybenroser
1 æggehvide
50 g sukker

Pil bladene fra hinanden og dyp dem i æggehvide og sukker og læg dem spredt ud på en plade med bagepapir. Tør bladene i ovnen ved 60° varmluft i 2 timer, lad dem afkøle og opbevar dem i en lufttæt beholder. 

Se flere opskrifter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...