250 g sukker
2 æg
225 g hvedemel
1 dl kokos
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanilje-sukker
150 g god hybenmarmelade (se nedenfor)
2 dl mælk
75 g usaltet smør
60 g flormelis
2 spsk. hybenmarmelade
Rør smør og sukker luftigt og pisk æggene i ét ad gangen.Bland mel, kokos, bagepulver og vaniljesukker og vend det i smørblandingen skiftevis med mælken. Hæld dejen i 12 muffinsforme, kom 1 tsk. marmelade i hver og bag dem ved 175° i 20 min. Lad dem afkøle på en rist.
Pisk smørret luftigt med flormelis og rør marmeladen i. Dekorér de afkølede muffins med smørcreme og kandiserede hybenblade og servér.
Hybenmarmelade
600 g hyben
2 usprøjtede lime
1 stang vanilje
300 g syltesukker
Rens hybenerne og fjern kernerne. Riv skallen af limefrugterne med et juliennejern. Kog hybenerne op med limesaft og -skal. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom vaniljekorn og -stang ned til hybenerne og lad det småsimre i 10 min. Tilsæt sukkeret og kog marmeladen op. Kom marmeladen på skoldede glas og luk til.
Kandiserede hybenroser
2-3 hybenroser
1 æggehvide
50 g sukker
Pil bladene fra hinanden og dyp dem i æggehvide og sukker og læg dem spredt ud på en plade med bagepapir. Tør bladene i ovnen ved 60° varmluft i 2 timer, lad dem afkøle og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Se flere opskrifter her
Kommentarer
Send en kommentar