Tarteletter med svamperagout


  • 100 g røget bacon
  • 650 g blandede svampe
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 1 fed hvidløg
  • 3 stilke timian
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl grønsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • 1½ usprøjtet citron
  • Salt og peber
  • 12 tarteletter
  • 2 spsk. revet
  • parmesanost
  • Timian

Skær baconen i små tern og svampene i grove stykker. Varm olivenolie og smør godt op og rist baconen i det. Tilsæt svampene og lad dem riste, til de begynder at tage farve. Hak hvidløget, tilsæt det sammen med timian, rødvin og bouillon og lad retten småsimre i 15 min., til væden er dampet ind. Rør fløde og revet citronskal i, lad det koge igennem og smag til med citronsaft, salt og peber. Lun tarteletterne, fyld dem med svamperagouten og servér dem drysset med revet parmesan, citronskal og frisk timian.

Se flere opskrifter her

Kommentarer