Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

onsdag den 11. maj 2016

Marcipansnurrer

Foto: Søren Lamberth 

2 dl mælk50 g gær150 g blødt smør2 æg½ tsk. stødt kardemomme2 spsk. sukker550 g hvedemel100 g marcipan150 g smørechokoladeÆg til pensling1 spsk. perlesukker
Rør gæren ud i mælken og rør smør, æg, kardemomme og sukker i. Tilsæt melet, ælt dejen sammen og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Riv marcipanen og rul dejen ud i en firkant i ca. 3 mm’s tykkelse. Smør smørechokoladen ud på dejen og drys med revet marcipan. Fold 1/3 af dejen ind over den midterste tredjedel, fold derefter den sidste tredjedel over, så dejen udgør en rektangel i tre lag. Skær den ud i 2 cm tykke strimler. Tag enden af hver strimmel mellem tommel og pegefinger, sno den et par gange og vikl den to gange rundt om fingrene. Stik den frie ende ind til den anden mellem tommel- og pegefinger, så der dannes en knude, og læg knuderne på en plade med bagepapir. Lad snurrerne efterhæve under et rent klæde i 20 min., pensl med æg og drys med perlesukker. Bag snurrerne ved 200° i 20 min. og servér dem gerne lune.

 Se mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...