Brød i stegeso

Foto: Carina Krüger


10 g gær
6 dl vand
2 tsk. salt
500 g hvedemel
180 g fuldkornsdurummel (+ ekstra til drys)
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og rør melet i. Dæk dejen til og stil den til hævning i køleskabet i 12 timer. Vend dejen ud på et meldrysset bord, form den til et aflangt brød og lad det hæve under et rent viskestykke i 1½ time. Stil stegesoen i blød i vand i mindst 15 min. og varm oven op til 250°. Stil stegesoen i den varme ovn i 15 min., drys den godt med fuldkornsdurummel og læg forsigtigt brødet deri. Stil stegesoen med låg på tilbage i ovnen og bag det i 30 min. Tag låget af stegesoen, dæmp varmen til 230° og lad brødet bage i yderligere 15 min.

Tip: Det er vigtigt, at stegesoen er mættet af vand, så den ikke suger væde fra brødet.

Se flere opskrifter her

Kommentarer