Tærte med svampe og laks

Foto: Carina Krüger

300 g mel
150 g smør
1 spsk. knuste fennikelfrø
1 spsk. vand
500 g blandede svampe
1 spsk. rapsolie
150 g spinat
1 glas grillede peberfrugter (100 g)
Salt og peber
100 g frisk mozzarella
2 æg
1¼ dl mælk
150 g røget laks
Hak mel og smør sammen, bland fennikelfrøene i og saml dejen med vandet. Rul dejen ud og beklæd en 26 cm’s tærteform med dejen. Prik tærtebunden og bag den ved 180° i 12 min. Rist svampene i olien ved god varme, til de begynder at tage farve. Tilsæt spinat og peberfrugt, krydr med salt og peber og lad det varme med, til spinaten falder sammen. Riv osten i mindre stykker, vend dem i svampeblandingen og kom fyldet i tærtebunden. Pisk æg og mælk sammen, hæld det over fyldet og bag tærten ved 190° i 30 min. Fordel laksen over tærten og servér med en god salat.

Kommentarer