Cremet ostesuppe

Foto: Carina Krüger

1 flute

1 dl semidried tomater
1 fed hvidløg
3 sardiner
1 tsk. frisk timian
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
8 dl grønsagsbouillon
150 g flødeost
1 dl fløde
1 bdt. forårsløg
½ tsk. salt
Friskkværnet peber
hvidløgsspirer
Skær flutet i skiver og rist dem gyldne på en brødrister. Blend tomater, oliven, hvidløg, sardiner og timian sammen med olien til en tyk pasta og smag til med salt og peber. Smelt smørret i en tykbundet gryde, rør melet i og tilsæt bouillonen lidt efter lidt, mens der piskes. Lad suppen koge godt igennem, tilsæt flødeost og fløde og rør det ud i suppen. Snit forårsløgene i tynde skiver på skrå, vend dem i og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber, smør tomattapenaden på brødene og servér suppen toppet med hvidløgsspirer.

Kommentarer