Bacon-broccoligratiner

 
Foto: Carina Krüger

(3 pers.)
200 g bacontern
500 g broccoli
3 spsk. hvedemel
2 dl fløde
3 æggeblommer
1 fed hvidløg
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
3 æggehvider
1 spsk. smør
1 spsk. rasp

Steg baconternene sprøde ved høj varme og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær broccolien ud i små stykker og blanchér dem i letsaltet vand. Pisk mel og fløde sammen i en lille tykbundet gryde og varm det godt igennem. Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i. Tilsæt broccoli, bacon, presset hvidløg, salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Smør 3 ovnfaste portionsforme og drys dem med rasp. Fordel gratindejen i formene og bag dem i 30 min. ved 200°.

Kommentarer