Foto: Carina Krüger |
2 æble
1 appelsin
Saften fra ½ appelsin
4 kardemommekapsler
250 g sukker
2 tsk. geleringspulver
1 spsk. sukker
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tern. Skræl appelsinen og skær appelsinkødet i små stykker.
Kom æble, appelsin, saft, kardemomme og halvdelen af sukkeret i en gryde og lad det trække i 5 timer.
Kog blandingen op og lad det koge i 10 min. Tilsæt resten af sukkeret og kog i yderligere 10 min. Bland geleringspulver og sukker, rør det i marmeladen og lad den koge op.
Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk til.
Saften fra ½ appelsin
4 kardemommekapsler
250 g sukker
2 tsk. geleringspulver
1 spsk. sukker
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tern. Skræl appelsinen og skær appelsinkødet i små stykker.
Kom æble, appelsin, saft, kardemomme og halvdelen af sukkeret i en gryde og lad det trække i 5 timer.
Kog blandingen op og lad det koge i 10 min. Tilsæt resten af sukkeret og kog i yderligere 10 min. Bland geleringspulver og sukker, rør det i marmeladen og lad den koge op.
Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk til.
Det ser lækkert ud, og lyder som en god kombination. Jeg er vild med hjemmelavet marmelade. Det er som om man kan smage at der er kærlighed i glasset!
SvarSlet