Pestostænger


25 g gær
2½ dl vand
4 spsk. grøn pesto
6 sorte oliven
1 tsk. salt
100 g knækkede hvedekerner
220 g rugmel
240 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt pesto, hakkede oliven, salt, hvedekerner og rugmel. Rør dejen godt igennem og stil den tildækket i 20 min.

Ælt hvedemelet i dejen og lad den hæve tildækket i 45 min.

Varm ovn og bageplader op ved 250° og del dejen i 8 stykker. Rul hvert dejstykke papirtyndt ud på et meldrysset bord og prik dejen tæt med en gaffel. Skær dejstykkerne 1½ cm tykke strimler og læg dem på bagepapir på de varme bageplader.

Bag stængerne i 6 min. ved 250° og lad dem afkøle på en rist. Servér stængerne som snack evt. med en god pesto eller dip.

Kommentarer