Foto: Carina Krüger |
(25 stk.)
100 g havregryn
1 dl kogende vand
100 g blødt smør
40 g sukker
120 g hvedemel
50 g mandelflager
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g mælkechokolade
Hæld vandet over havregrynene og lad dem trække i 10 min. Bland smør, sukker, mel, mandel¬flager, bagepulver og salt og rør det sammen med havregrynene. Ælt dejen ensartet og stil den tildækket på køl i 1 time.
Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord, og udstik kiksene med en 7 cm rund udstikker eller et glas. Læg kiksene på en bageplade beklædt med bage¬papir og prik dem med en gaffel. Bag dem ved 180° varmluft i 15 min. og lad dem afkøle.
Smelt chokoladen, dyp kiksene, så bunden er dækket, og lad chokoladen sætte sig.
Kommentarer
Send en kommentar