Foto: Carina Krüger |
1½ dl fløde
2 spsk. sukker
200 g smør
300 g mel
Fyld
2 æbler
75 g smør
60 g sukker
1 tsk. kanel
50 g marcipan
Æg til pensling
2 spsk. mandelsplitter
2 spsk. perlesukker
Rør gæren ud i fløden og rør sukkeret i. Hak smørret i melet, rør mælkeblandingen i og saml dejen. Rul dejen ud mellem to stykker meldrysset bagepapir til en firkant på 20 x 40 cm og fjern det øverste bagepapir.
Riv æblerne, rør dem med smør, sukker og kanel og smør det på dejen. Riv marcipanen og fordel den i en stribe i midten af dejen på den lange led. Fold dejens ender og to langsider ind over marcipanen og lad den hæve på en bageplade i 20 min.
Pensl med æg, drys med mandelsplitter og perlesukker
og bag den ved 200° i 20 min.
Riv æblerne, rør dem med smør, sukker og kanel og smør det på dejen. Riv marcipanen og fordel den i en stribe i midten af dejen på den lange led. Fold dejens ender og to langsider ind over marcipanen og lad den hæve på en bageplade i 20 min.
Pensl med æg, drys med mandelsplitter og perlesukker
og bag den ved 200° i 20 min.
Kommentarer
Send en kommentar