Grove pirogger med oksekød

Foto: Carina Krüger
Dej
3 dl mælk
25 g gær
1½ tsk. salt
2 spsk. olie
150 g rugmel
300 g hvedemel
Fyld
1 løg
2 spsk. olie
400 g hakket oksekød
120 g kogte
kikærter
140 g majs

1 spsk. sambal oelek
1 tsk. spidskommen
Salt og peber
1 æg til pensling 

Rør gæren ud i mælken, tilsæt salt og olie og rør melet i. Ælt dejen godt, dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i ca. 30 min. Hak løget og svits det i olien sammen med kødet. Tilsæt kikærter, majs, sambal oelek og spidskommen og lad det simre under låg i 10 min. Smag til med salt og peber og lad fyldet køle lidt. Del dejen i 8 og rul dem ud i cirkler på 15 cm. Pensl kanten af dejen med æg og fordel fyldet på. Fold dejpladen hen over fyldet og tryk kanterne sammen med en gaffel. Lad piroggerne efterhæve på en bageplade i ca. 10 min. Pensl med resten af ægget, bag dem ved 200° i 12 min. og servér med salat


Se flere opskrifter her

Kommentarer