Tranebærbrød

Opskrift på tranebærbrød
Foto: Carina krüger


100 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
600 g mel
100 g tranebær
100 g marcipan
100 g blødt smør
Æg til pensling

Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren i, når blandingen er lunken. Rør æg, salt, sukker og kardemomme i sammen med halvdelen af melet. Ælt dejen godt igennem med resten af melet og stil den til hævning under et rent klæde i 1 time. Hak tranebærrene fint og bland dem med marcipan og smør til en ensartet masse. Rul dejen ud i 1 cm’s tykkelse, fordel tranebærmassen over og rul den sammen som en roulade. Kom rouladen i en smurt franskbrødsform og lad den efterhæve i 20 min. Skær 3-4 snit i overfladen, pensl med æg og bag brødet ved 170° i 40 min. 

Kommentarer

  1. Nøj, det lyder bare lækkert og fint med mønsteret af bær :D

    - Anne

    SvarSlet

Send en kommentar