Sønderjysk kartoffelkage

6 æggeblommer 

125 g sukker
1 usprøjtet citron
150 g mandler
250 g kogte kartofler
6 æggehvider

Fyld
300 g æblemos
1 spsk. kanel

Pynt
Revet citronskal

Pisk æggeblommer og sukker lyst og tilsæt saft og fintrevet skal (gem lidt til pynt) fra citronen. Hak mandlerne fint, riv kartoflerne i dejen og vend de hakkede mandler i. Pisk hviderne helt stive og vend dem i dejen. Dæk bunden af en springform på ca. 23 cm med 1/3 af dejen. Rør æblemosen med kanel og fordel halvdelen over dejen. Fordel endnu 1/3 af dejen over, herefter resten af æblemosen og dæk med den sidste dej. Bag kagen ved 170° i 50 min. og lad den køle. Servér kagen pyntet med revet citronskal. 

Kommentarer