Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

tirsdag den 19. november 2013

Højer riskage

½ dl vand 

80 g grødris
5 dl sødmælk
80 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
75 g smør
2 æggeblommer
50 g mandler
½ tsk. kardemomme
½ usprøjtet citron
2 æggehvider

Pynt
2 dl piskefløde
50 g ribsgelé 

Kog vandet op i en gryde, tilsæt risene og rør rundt. Hæld mælken på, lad det småkoge under låg i 30 min. og lad grøden afkøle. Rør sukker, vaniljesukker, smeltet smør og æggeblommer i den kolde grød. Hak mandlerne og vend dem i sammen med fintrevet citronskal. Pisk æggehviderne stive, vend dem i og kom blandingen i en smurt springform på 23 cm. Bag kagen ved 150° i 60 min. og lad den afkøle. Pisk fløden til skum og pynt kagen med flødeskum og ribsgelé. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...