Yoghurt med figenkompot



Dejlig morgenyoghurt med figner


200 g friske figner 

2 spsk. sukker
1 appelsin
1 l yoghurt
50 g hasselnødder

Vask fignerne, fjern stilken og skær dem i mindre stykker. Kom figner, sukker og appelsinsaft i en gryde og bring det i kog ved lav varme. Lad kompotten småsimre under låg i 30 min., mens der røres indimellem. Tag låget af, kog i yderligere 10-15 min., til den tykner, og lad den køle. Vend kompotten i yoghurten og anret i små portionsglas med hakkede nødder på toppen. 

Se flere opskrifter her

Kommentarer

  1. Den lyder lækker- havde sjovt nok lige tænkt på at lave figenkompot til at bruge sammen med ost (Løgismose har sådan et lille glas med figen/valnød) som smager skønt) og tænkte at det måtte man da kunne fremstille selv.
    Tror du ikke opskriften her kan bruges og så evt. tilsætte lidt valnødder?
    Kh Sara

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du helt sikkert, jeg ville riste valnødderne lidt på en tør pande og gnide den brune hinde af i et rent viskestykke...
      Det skal nok blive rigtig godt ;O)

      Slet
  2. Uhm, lyder bare så lækkert med figenkompot!

    - Anne

    SvarSlet

Send en kommentar