Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

mandag den 16. september 2013

Sennepspickles


Foto: Carina Krüger
Pickles laves typisk af meget vandholdige grønsager, det er stadig eddiken, der sikre den lange holdbarhed, men man trækker noget af vandet ud af grønsagerne inden syltning.

Fordelen ved dette er, at man sikrer, at vandet i grønsagerne ikke fortynder eddiken så meget, at det går ud over holdbarheden. Saltningen kan ske ved en tørsaltning eller ved at lægge grønsagerne i en saltlage i omkring et døgn og efterfølgende skylle dem godt.

Eddikelagen koges sammen og hældes straks over grønsagerne i de rengjorte glas (kold pickles), eller grønsagerne gives et kort opkog i eddikelagen og hældes herefter på glas (varm pickles).


500 g blomkål
400 g gulerødder
300 g peberfrugter
300 g courgetter
1 l vand
50 g salt
7½ dl eddike
250 g sukker
2 tsk. hele peberkorn
1 tsk. nelliker
2 tsk. sennepskorn
1 spsk. konservering
Skyl grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Kog vandet op med salt og hæld det over grønsagerne. Lad grønsager med saltlage trække 1 døgn på køl og sigt lagen fra. Kog eddiken op med sukker, peberkorn, nelliker og sennepskorn. Kom grønsagerne i eddikelagen, giv det et hurtigt opkog og tag gryden af varmen. Tilsæt konserveringsmiddel og hæld pickles på rene, skoldede glas.

Se flere opskrifter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...