Kuller med citronsovs og spidskål

Kuller er en lækker torskefisk, men du kan naturligvis også bruge sej eller torsk               

Foto: Carina Krüger

1 spidskål
350 g kullerfilét
1 spsk. citronpeber
½ tsk. salt
1 tørret chili
1 spsk. olie
2 dl fiskebouillon
½ citron
50 g koldt smør
1 æggeblomme
Salt og kværnet peber
1 bdt. dild

Snit spidskålen i grove strimler, blanchér det i letsaltet vand i et par min. og lad det dryppe godt af. Bland citronpeber, salt og knust chili og vend kullerfiléterne i krydderblandingen. Steg fisken i olien ved god varme 3 min. på hver side. Bland fiskebouillon med saften af citronen, kog blandingen op og pisk smørret i lidt ad gangen. Kom æggeblommen i en skål og pisk den varme sauce i lidt ad gangen. Hæld sovsen tilbage i gryden og varm den op til lige under kogepunktet, mens der piskes. Smag saucen til med salt og peber og vend spidskål og klippet dild i.
Se flere opskrifter her

Kommentarer