Empanadas

Krydrede madpakkebrød, der er et hit på skovturen og i ungernes madpakker
 
Foto: Carina Krüger
 
Dej
300 hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
120 g smør
1 æg
½ dl vand

Fyld
2 løg
400 g hakket oksekød
1 spsk. olie
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chili
1 tsk. paprika
Salt og peber
100 g tomater
50 g soltørrede sorte oliven
Æg til pensling

Bland mel, bagepulver og salt, hak smørret ud deri og rør ægget i. Saml dejen hurtigt med vandet og stil den på køl i 30 min. Hak løgene fint og svits dem i olien sammen med kød og krydderier. Skær tomaterne i tern, tilsæt dem og lad kødsovsen småsimre i 10 min. Hak de sorte oliven, vend dem i og lad kødsovsen køle lidt. Rul dejen ud i 5 mm’s tykkelse på et meldrysset bord og udstik 12 cm store cirkler. Kom en skefuld kødsovs på hver dejcirkel, pensl kanten med æg og luk dejen sammen om fyldet. Læg halvcirklerne på en plade med bagepapir og klem kanterne godt til. Pensl med æg og bag empanadas’ene ved 225° i 15 min., til de er gyldne.

Se flere opskrifter her

Kommentarer