Kyllingetærte med asparges

Krydret kylling i sprød indpakning
Foto: Carina Krüger


350 g kogt kylling
200 g champignon
1 løg
100 g bacontern
1 spsk. smør
3 spsk. mel
1 tsk. paprika
2 dl hønsebouillon
½ bdt. grønne asparges
½ dl piskefløde
Citronsaft
Salt og peber
1 pakke butterdej
1 æg til pensling
Skær kyllingekødet i mindre stk., hak løget og skær champignonerne i skiver. Rist baconternene i smørret, tilsæt løg og champignon og lad dem riste med et par min. Tilsæt mel og paprika og hæld bouillonen i lidt ad gangen. Skær aspargesene i mundrette stk., tilsæt dem sammen med fløde og kylling og smag til med salt, peber og citronsaft. Rul butterdejen ud på et stk. bagepapir til en 30 x 30 cm’s plades. Lav ca. 15 ca.10 cm lange snit på halvdelen af pladen. Fordel fyldet på den intakte del af dejen, pensl kanterne med æg og læg den anden halvdel over. Pensl med æg og bag tærten ved 200° i 25-30 min. servér med salat.
Se flere opskrifter her

Kommentarer