Stegeben med kold kartoffelsalat

En lækker kold kartoffelsalat til mælke- og æggeallergikere
Foto: Carina Krüger
2 kg stegeben
1 spsk. salt
10 hele, sorte peberkorn
2 laurbærblade
1 løg

Marinade
2 spsk. olie
2 spsk. honning
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. tabasco

Salat
600 g kartofler
8 radiser i skiver
1 dl ærter

Dressing
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
2 spsk. vand
1 tsk. salt
½ tsk. peber
½ dl olivenolie
Del benene i passende stk. og kog dem i vand tilsat salt, peberkorn, laurbærblade og løg i 30 min. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Rør sennep med citronsaft, vand, salt og peber og pisk olien i dråbevis, så dressingen tyknes. Skær de lune kartofler i tern, vend dem i dressingen og lad det køle lidt. Skær radiserne i skiver og vend dem i sammen med ærterne. Pisk olie, honning, tomatpuré og tabasco sammen til en marinade og smør den på de kogte ben. Steg benene færdige i ovnen ved 225° i 20 min. og servér.
Se flere opskrifter her

Kommentarer