Marcipangifler

Herligt gærbrød fyldt med den lækreste remonce. Så skal der smovses...
Foto: Carina Krüger

50 g gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
100 g smør
300 g mel
Remonce
50 g blødt smør
50 g rørsukker
50 g marcipan
1 æg til pensling
25 g mandelflager
Flormelis

Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg. Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min. Rør smør, rørsukker og marcipan sammen til en ensartet remonce. Rul dejen ud i 5 mm’s tykkelse og fordel remoncen over dejen. Rul dejen sammen, skær den ud i 3 cm tykke skiver og sæt dem på en plade med bagepapir. Tryk skaftet af en gaffel ned i midten af giflen, så siderne åbnes og lad dem efterhæve i 20 min. Pensl med sammenpisket æg, drys med mandelflager og bag dem i ovnen ved 200° i 15 min. Servér giflerne drysset med flormelis.
Se flere opskrifter her

Kommentarer