Jordbærtærte med mazarinbund

Foto: Carina Krüger
Byd på en lækker jordbærtærte – helt uden hvedemel
50 g smør
100 g mandler
1 spsk. sukker
125 g marcipan
125 g smør
125 g sukker
25 g kartoffelmel
2 æg
75 g mørk chokolade
½ dl jordbærsaft
1 bl. husblas
300 g jordbær
1 spsk. mandelflager

Smelt smørret, blend mandlerne og rør mandler, smør og sukker sammen. Bred blandingen ud på en plade med bagepapir, bag det ved 175° i 10-12 min. og lad det afkøle. Smuldr mandelblandingen og tryk den sammen i bunden af en springform på 23 cm. Rør marcipan, smør, sukker og kartoffelmel sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under piskning. Hæld marcipanmassen i tærteformen og bag den ved 175º i 25 min. Hak chokoladen, kom den over den varme tærte og lad den afkøle. Udblød husblassen, smelt den og rør den ud i jordbærsaften. Beklæd en tallerken eller et lille rundt fad med kant med husholdningsfilm, hæld jordbærsaften på og lad den stivne på køl. Skyl og halvér jordbærrene og fordel dem over kagen. Læg forsigtigt geléen over tærten, træk filmen af, drys med mandelflager og servér.

Se flere opskrifter
her

Kommentarer

  1. Davvero una meraviglia di primavera, questa torta... hum... che buona! Che bello averne una fetta!
    Baci
    Elli

    SvarSlet

Send en kommentar