Frikadellepinde med sommerkartofler

Næsten som at spise slikkepinde til aftensmad…
Foto: Carina Krüger


500 g hakket svinekød
60 g mel
1 æg
1½ dl mælk
½ revet løg
1 fed hakket hvidløg
1 hakket chili
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
12 træspid
1 agurk
1 spsk. salt
750 g små, kogte kartofler
1 snackpeber
300 g bælgærter
1 tsk. honning
2 spsk. æbleeddike
½ dl koldpresset rapsolie
Rør en fars af kød, mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber og form farsen til lange frikadeller om 12 spid. Halvér agurken og fjern kernerne. Skær agurken i skiver og lad dem trække med salt i 10 min. Skær kartoflerne i tern, hak snackpeberen og bælg ærterne. Rør en dressing af honning, eddike og olie og vend agurk, kartofler, ærter og snackpeber heri. Steg frikadellespiddene gyldne ved middelhøj varme 5-6 min. på hver side og servér.
Se flere opskrifter her

Kommentarer