Forårsløgtærte

En skøn tærte med en bund, der både mætter og smager
Foto: Carina Krüger
 
250 g mel
150 g smør
1 tsk. salt
15 g gær
½ dl vand
1 æg
Fyld1 bdt. forårsløg
3 nye løg
4 fed hvidløg
2 spsk. olie
150 g bacontern
2 spsk. frisk oregano
Salt og peber
2 spsk. cremefraiche

Hak mel og smør sammen til en grynet masse og tilsæt saltet. Rør gæren ud i vandet og pisk ægget i. Saml dejen med æggeblandingen og stil den til hævning i 45 min. Snit forårsløg, løg og hvidløg. Svits baconternene i olien, tilsæt løgene og lad dem sautére over lav varme i 10 min. Tilsæt oregano, salt og peber og vend cremefraichen i. Rul dejen ud til 20 x 28 cm og læg den på en plade med bagepapir. Fordel løgblandingen over og bag den ved 200° i 30 min. Servér med en god salat til.

Se flere opskrifter
her

Kommentarer