Rugbrød med hellefisk og rygeostcreme

En røget mad med masser af friske og sprøde forårsbebudere

Foto: Carina Krüger
½ agurk
½ dl eddike
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
4 skiver groft rugbrød
50 g rygeost
1 spsk. cremefraiche
½ tsk. salt
1 knsp. peber
1 bdt. radiser
2 dl brøndkarse
150 g røget hellefisk

Halvér agurken, fjern kernerne og skær den i små tern. Pisk en marinade af eddike, sukker og salt og lad agurketernene marinere i eddikelagen i 15 min. Rist rugbrødsskiverne, rør rygeosten med cremefraiche, salt og peber og smør den på brødene. Hak radiserne, hæld marinaden fra agurkerne og bland agurker og radiser. Fordel brøndkarsen på brødene, læg skiver af hellefisk over og slut af med agurkeblandingen. Drys med friskkværnet peber og servér.
Se flere opskrifter her

Kommentarer