Rabarber-æble­marmelade

Marmeladen er især god med de nye rabarber, laver du den senere på sæsonen, vil den have godt af at få tilført en teskefuld nonoxal



Foto: Carina Krüger
400 g rabarber
300 g æble
1 dl æblejuice
1 vaniljestang
250 g syltesukker
1 tsk. Atamon
­

Vask rabarberstilkene og skær dem i 1 cm store stk. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom rabarber, æbletern og juice i en gryde sammen med den flækkede vaniljestang, vaniljekorn og sukker og lad det koge langsomt op ved svag varme. Lad marmeladen småsimre i 5 min., tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Fjern vaniljestangen. Tilsæt Atamon og hæld marmeladen på rengjorte, atamonskyllede glas og luk dem.

Se flere opskrifter
her

Kommentarer