Påsketærte med lam

En lækker og let krydret påsketærte med en fin smag af lam

Foto: Carina Krüger
300 g hakket lammekød
1 hakket løg
1 spsk. olie
1 fed hvidløg
1 tsk. st. spidskommen
1 tsk. salt
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. hakkede, syltede jalapeño
40 g semidried tomater
200 g revne gulerødder
2 rl. færdig tærtedej
1 æg til pensling
Brun kød og løg i en gryde. Tilsæt salt, presset hvidløg, spidskommen, tomatpuré, jalapeño, soltørrede tomater skåret i mindre tern og gulerødder og lad det afkøle lidt. Rul den ene tærtedej ud og læg den i en smurt 24 cm tærteform, så kanterne stikker op over formen. Fordel kødet i tærtebunden, rul den anden tærtedej ud og skær el. udstik tre til fire huller i dejen, hvor dampen kan komme op. Læg tærtedejen over som låg og klem kanterne godt til. Pensl med æg og bag tærten i ovnen ved 175° i 35 min. Servér med en blandet grøn salat til.

Se flere opskrifter her

Kommentarer