Choko-karamelpopcorn


Foto: Carina Krüger
50 g tørrede majskorn (popcorn)
30 g smør
1 spsk. vindruekerneolie
60 g rørsukker
1 spsk. kakao
1 tsk. kanel
60 g sirup

Hæld olien og to majskorn i en 5-l gryde med låg og varm op, til kornene popper. Hæld resten af majskornene i gryden og ryst den indimellem, så hvert enkelt korn bliver vendt i olie og ikke brænder fast i bunden. Tag gryden af varmen, når der går lidt tid mellem hvert pop, og hæld dem i en skål. Skyl gryden godt og smelt smør, sukker, kakao, kanel og sirup i den. Dæmp varmen og lad karamellen stå og simre i 5 min. Tag gryden af varmen, hæld popkornene tilbage i gryden og vend dem i karamellen. Hæld popkornene i en ovnfast bradepande beklædt med bagepapir og lad dem køle. Bræk karamellen i stykker og servér.

Se flere opskrifter her

Kommentarer