Prinsessekagen

En super flot kage til små prinsesser. Du behøver ikke at være konditor for at kunne lave denne kage

Foto: Carina Krüger

3 lagkagebunde
Blåbærmousse
3 blade husblas
170 g blåbærsyltetøj
½ vaniljestang
2½ dl piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand og rør syltetøjet med vaniljekornene. Pisk fløden til skum og smelt husblassen. Hæld husblassen i syltetøjet i en tynd stråle, mens der piskes, og vend fløden i.

Let smørcreme
50 g blødt smør
50 g palmin
200 g flormelis
½ vaniljestang
1-2 spsk. mælk

Rør smør og palmin blødt og ensartet, tilsæt flormelis, kornene fra vaniljestangen og mælk og rør i yderligere et par min., til cremen er let og luftig.


1. Beklæd en skål med hushold-
ningsfilm, klip en lille trekant ud
i kanten af den ene lagkagebund,
så lagkagebunden kan formes
efter skålens runding. Klip de
øvrige bunde til, så de passer
med skålens størrelse.


2. Kom halvdelen af moussen på
den første bund, læg den anden
bund over og kom resten af mous-
sen på. Læg den sidste bund over,
dæk til og stil kagen på køl i mindst
et par timer.

3. Vend kagen ud på et fad og smør
smørcremen på, så kagen er helt
dækket. Glat cremen med en flad
spartel og stil den på køl, til den
skal overtrækkes med sugarpaste.


 Overtræk til prinsessen
100 g gul sugarpaste
Sukkerkugler
250 g hvid sugarpaste
50 g sort sugarpaste
Tyloselim
Rød pastafarve
Majsstivelse


Rul den gule sugarpaste tyndt ud på et bord drysset med majsstivelse og skær en firkant på 10 x15 cm. Skær takker på den ene langside og lim små sukkerkugler på spidserne med tyloselim. Form kronen om en rengjort flaske og lad den delvist tørre et lunt sted i et par timer. Tril resten af den gule sugarpaste til tynde strimler, vikl dem om skaftet på et par grydeskeer eller sugerør og lad dem tørre et lunt sted i mindst 24 timer. Tag lidt hvid sugarpaste fra til øjne og farv resten hudfarvet ved at ælte lidt rød pastafarve i massen. Rul sugarpasten tyndt ud på et bord drysset med majsstivelse og overtræk kagen. Skær sugarpasten til, så kanten bliver skarp. Form ører og næse af det overskydende. Rul resten af den hvide sugarpaste tyndt ud på et bord drysset med majsstivelse og udstik to 4 cm cirkler til øjne. Rul den sorte sugarpaste tyndt ud på et bord drysset med majsstivelse og udstik to 1 cm cirkler til øjne. Skær to helt smalle strimler af resten til mund og øjenvipper. Montér delene på kagen med tyloselime, start med ører, krøllerne og kronen. Hvis kronen ikke er helt tør, kan den understøttes af en sammenfoldet, tør engangsvaskeklud, så den holder faconen.

Se flere opskrifter her

Kommentarer