Kringlede brød

Servér kringlerne til maden, eller brug dem som mellemmåltid til den lille sult
Foto: Carina Krüger
 25 g gær
1½ dl vand
1 dl maltøl
100 g durumhvede
300 g hvedemel
2 tsk. salt
½ dl koldpresset rapsolie
Æggehvide til pensling
1 spsk. sesam
1 spsk. flagesalt

Rør gæren ud i vandet og tilsæt øl, durumhvede og halvdelen af melet. Tilsæt salt og olie, ælt resten af hvedemelet i og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min. Del dejen i to og rul dem ud i firkanter på 1 cm’s tykkelse på et meldrysset bord. Pensl dejfirkanterne med æggehvide og drys med sesam og salt. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger, sno stængerne og læg dem formet som kringler på en plade beklædt med bagepapir. Lad kringlerne efterhæve i 10 min. og bag dem ved 180° varmluft i 25 min.

Se flere opskrifter her

Kommentarer