Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

lørdag den 16. februar 2013

Festkager, der smager


Du behøver ikke være konditor for at lave en flot kage til en stor fest
Foto: Carina Krüger

Chokoladekagebunde

150 g smør
450 g sukker
3 æg
60 g mandelmel
60 g kakao
600 g hvedemel
3 tsk. natron
7½ dl yoghurt naturel
1 dl brun rom

Smelt smørret, pisk det sammen med sukkeret og pisk æggene i et ad gangen. Bland mandelmel, kakao, hvedemel og natron. Rør melblandingen i skiftevis med yoghurten og rør dejen glat. Kom dejen i 2 smurte forme på 15 og 28 cm i diameter. Bag kagerne ved 180° i 60 min., til de er gennembagte, og lad dem afkøle. Flæk begge kager i tre bunde og stænk dem med rom.

Jordbær-limemousse

6 bl. husblas
300 g jordbær
1 usprøjtet lime
150 g sukker
1 vaniljestang
5 dl piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand og blend jordbærrene med revet limeskal, limesaft, sukker og vaniljekorn. Pisk fløden til skum og smelt husblassen. Pisk husblassen i bærrene og vend fløden i. Læg kagebundene sammen med moussen i formene og stil dem på køl i mindst et par timer.

Hvid chokolade­smørcreme

100 g hvid chokolade
250 g blødt smør
300 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer

Smelt chokoladen over vandbad og pisk smør, flormelis og æggeblommer i, pisk, til smørcremen er let og luftig. Vend kagerne ud på to fade og smør chokoladesmørcremen på, så kagerne er helt dækkede. Glat cremen ud med en flad spartel og stil dem på køl, til de skal overtrækkes.

Foto: Carina Krüger

Overtræk

500 g marcipan
500 g fondant
Pasta farve
Tyloselim
Sukkerkugler
Majsstivelse

Bland marcipan og fondant og ælt det godt sammen. Rul massen tyndt ud på et bord drysset med majsstivelse. Løft forsigtigt massen over på kagen og glat den forsigtigt ind til kages top og sider med flad hånd. Skær den overskydende masse af med en skarp kniv og stil kagerne på køl. Tag en lille del af den overskydende masse fra og farv resten af massen i den ønskede farve ved at ælte farven ind i massen. Rul den farvede masse tyndt ud og skær seks 1 cm brede strimler og seks 5 mm brede strimler. Sæt skiftevis en smal og en bred strimmel på den lille kage med tyloselim. Udstik hjerter i forskellige størrelser af den farvede og den hvide masse og sæt dem på den store kage med tyloselim. Form én stor og ca. 40 små blomster af resten af massen som vist og saml kagen.
 

Blomster


1. Rul massen ud og udstik
blomster i forskellige størrelser
og farver.


2. Læg blomsterne på et blødt
underlag, f.eks. en skumgum-
miplade eller to engangs­vaske-
klude i en frysepose. Gnid kant-
erne med et kugleredskab eller
med en teske, så massen stræk-
kes, og bladene kan formes.




3. Læg blomsterne lagvis med
lidt tyloselim imellem, start
med den største og slut af med
den mindste og en lille sukker-
kugle. Læg blomsterne i en lille
skål el. lign. drysset med majs-
stivelse og lad dem tørre natten
over, så de holder formen.


















Tip: Du kan sagtens lave din fondant selv, det er ikke svært, og der er mange penge at spare. Se mere på her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...