Fastelavnsboller

Bollerne her er en syndig sag, men der smutter nemt et par stykker ned               
(12 stk.)

Foto: Carina Krüger

500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
Æg til pensling

Remonce
90 g smør
125 g sukker

Fyld
5 dl piskefløde

Glasur

90 g flormelis
½ tsk. frugtfarve
1 spsk. varmt vand

 
Hak mel og smør sammen til en grynet masse og bland sukker og kardemomme i. Rør gæren ud i mælken, rør æggene i og rør blandingen sammen med melet. Ælt dejen, til den er smidig og blank. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Rør smør og sukker sammen til remoncen. Del dejen i 12 boller og rul hver bolle ud på et melet bord til en 1 cm tyk firkant. Fordel remoncen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire nye hjørner ind, så remoncen lukkes inde, og sæt dem på en plade med bagepapir med samlingen nedad. Pensl bollerne med æg og bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min. Lad dem afkøle på en rist.

Pisk fløden til skum, skær et snit i hver bolle og fyld flødeskum i. Rør flormelis, farve og vand sammen til en glat glasur og dekorér bollerne.


Se flere opskrifter her

Kommentarer