Frokostbrød med kerner - glutenfrit

Frokostbrød med kerner
Foto: Carina Krüger




Det er vigtigt at røre meget, når man bager glutenfrit. Så det er en god idé at røre dejen i en røremaskine eller med en håndmikser.
2½ dl vand
90 g boghvedeflager
5 dl vand
½ dl Husk (fiber)
10 g gær
50 g solsikkekerner
30 g sesamfrø
30 g hørfrø
2 tsk. salt
1½ dl rapsolie
1 spsk. sirup
100 g kartoffelmel
300 g fuldkornsrismel
110 g boghvedemel

Kog vand og boghvedeflager op og lad det afkøle. Pisk vand og Husk i 5 min., til blandingen bliver geléagtig. Rør gæren i og tilsæt boghvedeflagerne, frø, salt, olie og sirup. Tilsæt de forskellige meltyper og rør dejen igennem i 10 min. Stil dejen til hævning under et klæde ved stuetemperatur i 10 timer. Slå dejen ned, kom den i en smurt brødform og lad den efterhæve i 2 timer. Bag brødet ved 200° i 80 min., pak det ind i et rent, fugtigt klæde og lad det afkøle.
Se flere opskrifter her

Kommentarer