Enebærgryde med nøddemos

Enebærgryde med nøddemos
Foto: Carina Krüger

En Klassiker man aldrig går fejl af...

500 g svinekød, f.eks. bov
125 g bacon i tern
1 spsk. smør
4 enebær
1 kvist rosmarin
3 dl fløde 9%
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber

Nøddemos
750 g kartofler
50 g hasselnødder
1½ dl mælk
50 g smør
Salt og peber
2 dråber kulør
2 tsk. majsstivelse

Skær svinekødet i tern og brun baconternene i smørret. Tilsæt svinekødet og lad det brune med i et par min. Knus eller hak enebær og rosmarin og kom det ned til kødet. Tilsæt fløde, salt og peber og lad retten småsimre under låg i 45 min. Kog kartoflerne. Hak hasselnødderne, hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Mos kartoflerne med mælk og smør, vend nødderne i og smag mosen til med salt og peber. Kom kartoffelmosen i tre små, smurte ovnfaste skåle og bag dem i 20 min. ved 190°. Jævn retten med majsstivelsen rørt ud i lidt vand, tilsæt kulør og smag retten til.

Se flere opskrifter her

Kommentarer

  1. Uhm, det er netop en klassiker, man aldrig går galt i byen med - smager så skønt!

    - Anne

    SvarSlet

Send en kommentar