Sprøde julestænger

Foto Jette Vesterager
Skønne, knasendes og smagfulde småkage ca. 170 stk.

175 g brun farin
2 tsk. natron
1 spsk. stødt ingefær
1 spsk. kanel
150 g blødt smør
Saft og revet skal af ½ usprøjtet citron
225 g mørk sirup
500 g mel

Bland farin, natron, ingefær og kanel og rør smørret i. Tilsæt citronskal og saft sammen med siruppen og rør blandingen ensartet. Tilsæt melet lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hvile på køl i 2-3 timer. Kom dejen i en kagesprøjte med en plade med et rektangel-hulmønster. Skær dejstængerne 5 cm lange og læg dem på en plade med bagepapir. Bag kagerne ved 175° i 10 min. og lad dem afkøle på en bagerist.

Se flere opskrifter
her

Kommentarer

  1. Ahhh, de ligner min mormors gamle julesmåkager. Kunne være man skulle sætte konen i sving med denne opskrift :-). Ellers må jeg jo selv igang.

    SvarSlet
  2. Det er da bare med at komme i sving og så også lave en fyldt dåse til mormor ;-)

    SvarSlet
  3. Rigtig god opskrift- tak for inspiration :-)

    SvarSlet

Send en kommentar