Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

torsdag den 13. december 2012

Spiralkager

Foto: Carina Krüger
Søde småkager med fint mønster ca. 50 stk.

250 g hvedemel
80 g sukker
250 g koldt smør
40 g hasselnødder
2 spsk. kakao
2 spsk. fløde

Bland mel og sukker og hak smørret ud deri. Del blandingen i to portioner og kom finthakkede nødder i den ene og kakao i den anden. Saml dejportionerne med hver en skefuld fløde og lad dem hvile på køl i
1 time. Rul hver dej ud til en firkant på 20 x 30 cm og læg dem oven på hinanden. Rul dem sammen som en roulade og læg den evt. på køl igen. Skær dejen i 3 mm tykke skiver og læg skiverne på en plade med bagepapir. Bag kagerne ved 200° i 10 min. og lad dem afkøle på pladen.
Tip Mange julesmåkager er mørdejssmåkager. Det vil sige småkager, der tilberedes af koldt smør, som hakkes ud i melet. Ved æltningen er det vigtigt ikke at arbejde for meget med dejen. Varmen fra hænderne gør blot dejen fedtet og svær at arbejde med.
Det ser sødt ud at komme småkagerne i et sødt dekoreret rør, hvis du vil bruge dem som en lille ekstra gave i julemåneden. Se her hvordan du gør 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...