Pizza bianca - glutenfri

Mad til særlige gæster - glutenfri  
Foto: Carina Krüger

20 g gær 3 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
150 g kartoffelmel
300 g boghvedemel
1 dl mayonnaise
2 tsk. oliventapanade
3 fed hvidløg
6 store kartofler
50 g sorte oliven i skiver
150 g revet mozzarella
200 g bacon i tern
2 kviste rosmarin
Salt og peber

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Rør kartoffelmel og boghvedemel i og ælt dejen sammen. Del dejen i 2, rul hver del tyndt ud mellem to stk. bagepapir og lad dem hæve på bagepladen i 30 min. Rør mayonnaisen med oliventapanade og hvidløg og fordel det på pizzadejen. Vask kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver og fordel dem på pizzabundene sammen med mozzarella og bacon. Krydr med rosmarin, salt og peber og bag pizzaerne ved 235° i 15 min. Server med en god råkost til.

Se flere opskrifter her

Kommentarer

  1. Lyder som et rigtig godt bud på en glutenfri pizza- den vil jeg prøve ved lejlighed. kan man mon ikke erstatte mayonnaisen med en lidt mere light cremefraiche? det har jeg førhen brugt med succes på en Nordisk pizza.
    Kh Sara

    SvarSlet
  2. Bunden bliver god, ikke dom en almindelig pizzaer, men tæt på. Du kan godt bruge en cremefraiche i stedet for mayonnaisen, men det bliver ikke helt det samme :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ok- tak må se om det bliver den kalorielette eller mere fyldige version så ;-)

      Slet

Send en kommentar